fredag 28 december 2007

Las Vegas - missade dagar :-)

Tyvärr märker jag nu att jag missat några dagar i rapporteringen och vill ju gärna ha med allt.

Jörgen : Missade dagar det här är dag 6

Vi sover lite längre för att sen gå till tornet (Stratosphere) för att käka en McDonalds frukost och sen spela deras kl.12.00 turnering för 60 dollar. Turnering börjar väl helt ok är en som bäst upp i nästan 9000 innan det blir problem. Höjer i sen position med A9 eftersom blindsen är dyra får som svar en som dubblar mig och jag känner mig tvungen att se en flopp som helt missar så jag lägger mig. Hon visar upp AA. Nu är det dyrt att spela med blinds 300/600 som snart höjs och jag har bara runt 5000 i stacken så på SB ställer jag med K9 men BB blixtsynar med QQ och dom håller. Jag är ute på plats 13 eller nått. Pekka åker alldeles innan finalbordet. Men Anders är en klippa och tar sig lätt till finalbord. Medans Pekka och jag utforskar shopping möjligheterna på övervåningen så spelar Anders finalbord och när vi är tillbaka är dom 5 kvar som snabbt blir 3. Bland annat efter att Anders haft QQ som vinner mot A 10. En till åkte och med två spelare kvar gör dom en deal där Anders får 55% eftersom han leder. Anders andra raka seger på tornet den här gången gav det lite över 500 dollars.

Inte mycket tid kvar innan deras kl.16 turnering börjar så vi går ut och tar lite luft innan det är dax för nästa 60 dollars turnering. Lite fler spelare med nu men jag får en ok start när jag med AJ får flopp A J 2 alla hjärter men jag satsar pott och får en syn Turn 2 och jag ställer in och fisken synar med A5. Tack så mycket!
Har väl runt 6-7000 ett bra tag innan jag med JJ går in i 4 2 som klonkar en 4:a på rivern där tappade jag en del men spelade JJ ganska lugnt och vek på rivern.
Är nu short på 4500 och blinds 300/600 så jag ställer med A3hj men BB synar med QQ.
Känner man igen det här ?
MEN det här gången klonkar jag två 3:or och dubblar upp äntligen en good beat J
Har nu 9-10k och är ok med när det blir finalbord där är även Pekka med.

Är nästa direkt inblandad i en jättepott då jag på SB synar med 500 till för att se floppen.
Jag har As 5h och floppen är Ks 8s 5s alla checkar till knappen som satsar 3000 och jag har 11k i stacken väljer efter lite funderande att syna 3k för att sen kanske kunna vika mig på turn och jag inte träffar något. Turn 5c och jag har triss. Jag checkar han ställer och jag måste ju syna. Han visar upp Qs Js......Oj han har färgen klar...... River Ah KLONK !
Jag sätter kåken på rivern och visst är det rättvist ;-)

Efter det är jag bland dom med mest marker och jag spelar knappt en hand då en spelare på bordet synar nästan alla all in spel och klonkar ut dom andra. Pekka åker på 7:e plats.
Alla shortstackar åker ut direkt på första försöket och tillslut är vi bara 3 kvar och vi delar på potten där killen som slagit ut alla får 50 dollar mer.
Jag plockar ut 429 dollar där 19 går till dricks till dealers. Så skönt med en seger och extra dollars i fickan varav en del går till Anders och Pekka.
Men ligger iaf plus nu en dag i Vegas.


Vi laddar på rummet inför kl.23.00 turneringen på Sahara. På vägen till rummet kör vi dagens gratis spin som alla får göra som är medlemmar i Club Sahara och nu klonkar Pekka 2 biljetter till en show med Beatles kopior värt 140 dollar. Pekka som är förkyld väljer att sova kvar på rummet men Anders jag spelar (97 spelare). Just i dom här turneringarna har det inte gått nå bra alls för mig men idag är formen på plats. Jag får en perfekt start då jag med A5 spader och flopp Qs 5h 3s där två spelare är inne i potten innan och jag trycker all in och båda synar.
Jag ser inte en av spelare som sitter i dealerskugga för mig men jag tror att han oxå är all in så jag visar upp mina kort men båda dom andra har marker kvar så jag får tillbaka korten men min hand lever J
Redan på turn kommer 4s och jag vinner en jättepott på 11k i pausen gör jag rebuy så har lite över 13k. Går väl bara 5 min efter pausen då jag får KK och höjer till 3000 då går bordets chiptvåa all in för 12k jag säger bara att ”I have to call” och han grinar lite illa och säger att han inte gillar att min syn gick så fort, Han har QQ och mina KK håller och är upp på 26k !
Vinner sen lite mer och är på 40k när bordet bryts och jag kommer till en annat bord och troligen chipleader i turneringen. Tyvärr blir jag utdrag på river med AJ mot KJ i en av dom första potterna där han får färg på rivern. Är sen stabil runt 30k hela turneringen känns det som. Tar mig till finalbord som en av dom minsta stackarna men spela bra shortstack poker.
Åker ut några spelare och vi är 7 kvar när jag synar SB som ställer (vi är båda shorta) och jag väljer att syna med K9 men han har AK. Har nu tur och klonkar 9a på floppen och dubblar upp. Är nu på runt 3:e plats runt 80k och jag höjer upp 30k på UTG med AJ men tyvärr ställer en stack med 41k så jag måste ju syna. Han visa KK men floppen börjar med A men även en K och han vinner och jag är short igen. Nu får jag AA och dubblar upp till 65k igen.
Sen åker två spelare ut och vi är 5st kvar och blindsen är sjukt höga 10000/20000 så börjar vi snacka om en deal. Vi kommer fram till att dom två stora chipledarna ska ha mer än oss tre som har mindre än hälften av deras stack. Vi kommer överens och jag får 550 dollar.
Skönt med en turneringsseger till även om det delades även den här gången.
Dagen slutar ju helt otroligt med över 600 dollar plus !
Kommer i säng efter kl.05.00 men sover ju skönt nu :-)

Jörgen dag 14 (dagen före julafton)

Vi vaknar runt kl.11 och fixar med hemsidan för att sen dra till tornet och käka buffe. Den är klassen bättre än Saharas och det bjuds till och med på champagne. Sen drar vi tillbaka till Sahara för vidare färd till Orleans och deras kl.19.00 turnering 105 dollar.

Turnering är helt iskall och korten vägrar komma. Får ett set under första timmen men inget betalt. Ligger lite under startstack i pausen. Eftersom jag sitter på position 10 så missar jag i ett läge att när jag har BB att position 1 har limpat med. Jag tror att det är battle och blinds och slår tillbaka mot en limpande SB bara för att se Utg syna. Jag har ju bara K5 och missar floppen och tappar en stor del av stacken. Sen har jag bara 2.5k kvar och ställer mot en som höjt innan mig och han synar såklart. Jag har AQ han har QJ och det kommer en fyrfärg i spader och han vinner med spader J. Ute på plats 40 av 88 startande. Drar runt och kollar in hela casinot när jag kommer tillbaka till pokerrummet så möter jag både Pekka och Anders som är utslagna runt plats 30. Ingen bra pokerdag idag men inte heller så mycket back. Jag lyckades tidigare gå +70 på Single deck Black Jack på hemmahotellet.Vi drar direkt tillbaka till hotellet utan att passera S.....




Pekka dag 14:

Orleans: Bygger snabbt upp en jättestack och har bra kontroll över bordet. Samlar på mig två bountys som vardera kan växlas ut mot svindlande $5 i kassan senare. Byter bord och får genast KT där floppen blir K56 regnbåge. Blindsen är rätt höga och jag känner mig nöjd med potten, så jag går all in för att slippa fler kort. Big mistake. Damen till vänster om mig är en superstack, och hon sitter med KQ och blixtsynar mig. Resten av boarden saknar överaskningar, och hon förpassar svensken till Loosers Lounge. Ingen HPK:are blir kvar i turren någon längre tid.
(Pekkas favorit servitris på Oreleans)








Inga kommentarer: