fredag 21 december 2007

Las Vegas dag 3










Jörgen dag 3:




Vi vaknar utvilade och bestämmer oss för att fotvandra nedför Strippen.
Wynn får besök av HPK och vi passar på att käka en riktig amerikansk frukost (klockan är över 12) bestående av hamburgare på deras Terrass Cafe.












Den är grymt god men kostar en hel del dollars oxå :-)


Grymt fint hotell och casino är iaf Wynn och vi kommer säkert spela någon turnering där.
Vi fortsätter fotvandra till Venetian och plåtar en del bilder där samt kollar in deras pokerrum.
Sen tar vi en taxi till Bellagio för dagenbs höjdpunkt WPT satelliten.
Väl där så märker jag att WPT dag 1A håller på jag trodde ju den skulle börja imorgon :-)
Men men jag får ju spela den sista super satelliten som går på kvällen kl.22.00.
Fixar betalningen 1590$ och är med i mitt första WPT event iaf nästan WPT:-)



Vi går och fikar på Bellagio och handlar lite souvenirer sen drar vi till Caesar Palace där Pekka och Anders ska spela en 150 dollars turnering som börjar kl.19.00.
På vägen ser vi en del av fontänshown utanför Bellagio, klart sevärt.
När Anders och Pekka börjat sin turnering så drar jag mig tillbaka till Bellagio och passar på att kolla i WPT Dag1A och ser en massa kända spelare som Phil Laak, Dan Harrington, Johnny Chan, TJ Cloutier, Martin De Kniijf, Mikael Thuritz. I Bobbys rum ser jag Barry Greenstein och Gus Hansen spela med flera.

Klockan 22.00 tar jag plats på bord 55 seat 1 (gillar inte alls att sitta på seat 1).
Det blir action direkt i första handen, vi startar med 3000 marker och 40min perioder och runt 180 spelare, jag har SB och får QQ direkt. BB är inte på plats så två spelare limpar innan mig jag höjer upp till 250 och får en syn. Flopp 10k 4k Kh jag satsar ca pott 500 och han synar.
Här borde kanske varningsklockorna börja ringa men jag tror inte han har kungen eller han borde kunna sätta mig på AK. Turn 7d och jag skjuter igen nu 1100 och han ställer mig all in !
Faaaann vad ska jag göra ? Åka ut i första handen ?
Är ju nästan 5000 i potten och jag har bara 1150 kvar men väljer att vika mig han måste väl ha en dålig kung eller set/tvåpar.
Nästa hand missar jag att en limpat i dealerskugga för mig så jag ska sno blindsen eftersom jag sitter på knappen och höjer med 55 får syn av han jag inte ser är med. Vi checkar ner allt och min femmor vinner. Men dom tycker säkert jag är en fisk J
Sen lugnar jag ner mig lite och vinner en hand med AQ då jag höjer ingen synar.
Lite senare får jag 10 10 då fler limpat jag väljer att bara limpa men en spelare höjer 6xBB ocg får en syn då viker jag, kanske fel.... floppen är iaf 2 8 9 och han som höjt betar ut och vinner. Limpar med KJ på SB och vi är 6st som ser floppen J 10 2 alla hjärter (jag har K i hjärter). En tight spelare betar pott 300 och jag har 1300 kvar men väljer även nu att lägga mig. Skulle kanske tagit chansen där ?
Blindsen går upp till 50/100 och jag blindar ner mig till 1000 när jag får AQ och ställer all in får en syn med JJ och jag får ingen hjälp ute efter 1 timme.
Jaha det var det spelade inte bra och är inte alls nöjd. Skulle inte riskerat så mycket med QQ och skulle kanske chansat med någon hand när jag var short.
Men men har väl lärt mig något iaf och fått lite rutin.



Träffar på Anders som åkte ut runt plats 30 av 67. Pekka åkte tidigare och är tillbaka på Sahara och spelar deras 23.00 turnering. Anders och jag käkar men när vi är tillbaka i pokerrummet är Pekka ute. Jag känner mig inte sugen på cashgame så drar mig till rummet för att sova vilket vi alla gör sen vid kl.01.00. Fortfarande inget internet på rummet och jag försöker ringa supporten men det är upptaget hela tiden.......









Pekka dag 3:



12/12 Ceasars Palace: Tight spel ökar min stack från 5000 till 6000 och blindsen är på väg att slå om till 400, 800. 3:e position höjer till 1200, jag går all in med AJs och raisaren synar mig med KQ. Floppen Q och HPK har en deltagare mindre i turren.
Sahara: Jag tittar på då motståndarna visar upp ett fyrverkeri av bra händer under rebuyperioden. Den bästa negern har inte vikt en hand då han väl börjat raisa, och då han blivit synad har han visat upp very nice hands. Hans stapel har börjat konkurrera med Stratosphere i höjd då jag får AA. Han höjer till 1200, jag går all in med 4200. Han viker för första gången i en pott han gett sig in i.
Gången efter limpar jag med som 5:e och sista deltagare pre flop. Floppen ger mig färgdrag med vilken jag går all in efter att alla checkat. Syn av killen som träffat högsta kortet, en knekt – varken min K eller färgdraget träffar. Player Out.


1 kommentar:

Koivulainen sa...

Tufft där med den starten och vem vet vad han hade, med tanke på det ni skrivit om lirarna där borta bör man inte förvänta sig nötter i alla lägen trots hårt bettande. Vad gäller TT hade det kanske ha varit läge att trycka, efter din miserabla start är du ju tvungen att gambla lite och chansa med en trolig coinflip. Samma med KJ-handen, där är det bara ju att trycka och hoppas på det bästa...det går inte att sitta och vara rädd för att våga. Surt att det sket sig dock, bara att ta nya tag någon annan gång.

Pekka: Vad har vi sagt, afroamerikaner heter det...