fredag 21 december 2007

Las Vegas dag 1

Hej här kommer nu blogginlägg direkt från LasVegas och man kan följa våra äventyr over here.
Det kommer vara både Jörgen och Pekka som skriver olika blogginlägg. Jag kommer markera vem som skrivit vad. Jag har väl skrivit rätt så långa inlägg :-)
(Ber om ursäkt för eventuella stavfel m.m.)

Jörgen: Dag 1

Måndagen den 10 december och tidig uppgång redan kl.03.30 är jag i Västerås för att hämta upp Pekka och Anders för vidare färd mot Arlanda.
En dryg timme senare är vi framme i Sollentuna där jag parkerar min bil och vi får lite frukost och skjuts av till Arlanda av min morbror Leif.
Vi är framme på Arlanda runt 06.00 och planet går 07.40 så vi har gott om tid oss.
Men vid passkontrollen så tar vi det kanske lite för lugnt och kollar på alla som står i kö innan vi märker att vi kanske oxå borde köa J
Vi kommer på planet till Manchester 10 min innan avgång som några av dom sista.







Det är SAS som flyger oss till Manchester och det tar ca 2.25h innan vi landar i Englands fotbollsmecca. Vi glider av planet och tar runt i katakomberna på flygplatsen där vi är helt ensamma som följer skyltarna till Transfer Flight. Men det är helt rätt och efter en del reggande så får vi våra boradingpass till Philladelphia. Vid säkerhetskontrollen hittar dom Pekkas tvålflaska med kanske 0.5 dl tvål kvar. Men på flaskan står det 500ml och det är det som gäller inte hur mycket det är i den så den tar dom av Pekka som protesterar lite.Dom fixar en buss som kör oss till rätt terminal och där är det US Airway som ska ta oss till USA.
Innan dom öppnar gaten så hör jag våra namn ropas ut i högtalarna och jag går snabbt fram och kollar vad dom vill. Det är något typ av säkerhetsgrej och dom ställer en massa dumma frågor om våra väskor och om vi har vapen med oss :-)

Vi klarar av den kontrollen och är snart på planet där vi ska tillbringa nästan 8 timmar över Atlanten. Planet är bara halvfullt så det är rätt så lugnt vi kollar på 3 filmer på resan över pölen och käkar rätt kass flygplansmat. Vi får även fylla en del formulär med en massa dumma frågor om vi är terrorister eller tänker smuggla något.
På utsatt tid land vi i det förlovande landet och USAs femte största stad Philladelphia.
Vi kommer förbi passkontrollen rätt så smidigt. Min passsnubbe frågar mig vad jag jobbar med ? Mellan två jobb säger jag :-)
Sen frågar hur mycket pengar jag har med mig ?
Runt 5000 dollar säger jag.
Hur kan du har så mycket pengar om du är arbetslös är hans fråga då
Onlinepoker säger jag :-)

Bagaget kommer på bandet och vi ger oss av mot tullen men där tar det stopp......
Jag kommer lätt igenom men när jag vänder mig om så är jag själv !
Väntar en stund men det kommer horder av annat folk min ingen Pekka och ingen Anders.
Jag går tillbaka och kolla vart dom är då ser jag att tullen tagit in båda på extra kontroll.
Efter 10 minuter till kommer Anders men ingen Pekka. Dom har tagit in Pekka i ett annat litet rum med gummihandskar på :-)
Ungeför 15 min går men sen kommer Pekka som är något stressand men kontrollen har gått bra.

Vi är något stressande för att hinna med flighten till Las Vegas så vi skyndar mot bagageinlämningen där det går smidigt då vi nästan är helt ensama i lokalen.
Vid passkontrollen blir det problem igen då Pekka inte hittar sitt pass.
Tillslut kommer han på att under tullkontrollen så la han passet i den andra väskan som vi lämnat in på bagageinlämningen. Men som tur är så löser det sig med att han råkar ha körkortet i bakfikan och det godkänner dom.

Ännu mer stressande skyndar vi vidare och nu är det säkerhetskontroll och man får ta av sig skorna, bälten m.m. Jag klara mig snabbt igenom men nu får Anders problem. Ser han gå igenom fler gånger och det piper varje gång tillslut tar dom in han på sidan av så att inte kön bakom ska bli för lång. Vet inte vad som var problemet men efter en stund är han klar.
Vi glider vidare utan att veta hur långt det är till Terminal B och Gate 59 som vi ska till.
Det visar sig som tur är bara vara 10 min gångväg och vi är på planet i god tid innan avgång.

Något försent så lyfter planet mot Las Vegas. Resan går smärtfritt och 5.15h senare så ser man äntligen en massa lysen och vi landar i Las Vegas. Staden man redan för 20 år sen drömde om att någongång besöka.
NU ÄR JAG DÄR !

Resan sen jag lämnade Hallstahammar har tagit lite över 24 timmar och vi är riktigt trötta när vi vandrar genom flygplatsen för att hämta bagaget som kommer på bandet som det ska.
Utanför tar vi en taxi till Sahara Hotel det tar väl 10 min och vi åker förbi alla stora kända hotell. Nu börjar nästa problem.........

Vid incheckningen så är det något som är fel vårt rum finns inte bokat utan har blivit avbokat.
Enligt hotellet på grund av att dom bara tar 14 dagars förbokning och vi ska bo där i 19 dagar.
Så hotellet ringer Orbitz, där jag bokade resan, men sen måste även jag ringa dom och få dom att ringa Sahara plus att det ska skickas ett fax innan vi kan få checka in.
Jag står i telefonkö och sen snackar jag med Orbitz och det ska lösa sig men inget fax kommer så vi går och käkar. Inne på Sahara finns ett mexikanskt ställe där vi beställer mat. Jag äter en riktigt god rätt (chile verde) med ganska starka kryddor. Mätta och belåtna kolla vi in receptionen igen men dom har fortfarande inte fått något fax så vi får glida runt lite på Casinot. Passar på att regga mig i Club Sahara och man får 10 dollar att spela för vilket gick snabbt på slotsen. Nu går vi och kollar med hotellet igen och den här gången är allt fixat och vi får rum 265 i den nybyggda del av hotellet.
Rummet är helt ok och vi bestämmer oss direkt för att nu ska det sovas.
Trötta efter händelsrik dag och nästan 30 timmar på resande fot så somnar vi in vid kl.23.00 lokal tid. Nu ska det laddas för poker dag 2........






Pekka: Dag 1



10/12 24 h resa, diverse tullstop med bl.a. konfiskation av shamposkvätt som skickades på teknisk analys, vända ut & in på väskor + kontroll av penninginnehav etc.



2 kommentarer:

Koivulainen sa...

Jag är imponerad över att ni inte gjorde en Dilba och började jiddra med säkerhetskontrollanterna, det hade varit oerhört moget tycker jag. Jörgen, "mellan två jobb" är väl ett permanent tillstånd för dig eller? :)

RG sa...

Haha tuff start med alla kontroller och sånt. Jaja, ska bli kul att läsa vidare nu, det var inga korta inlägg från varje dag! Nice! :)