fredag 21 december 2007

Las Vegas dag 2



Jörgen dag 2:




Vi börjar dagen med frukost på ett cafe i hotellet. Tror jag beställer en sandwich och det gör jag väl oxå men det kommer i form av två fiskpinnar modell större. Det är grillade smörgåsar med ost/skinka i plus att man får ett lass med pommes till det (det du Pommes) en något annorlunda frukost men gott var det.
Kl.11.00 startar en 42 dollar rebuy turnering på vårt hemmahotell och det är ju dax att börja spela. Jag får en urusel start då mina 99 förlorade i första handen mot KQ , flopp J 5 3 jag satsar han höjer mig och jag tror som vanligt på mina nior och synar. Turn 10 check check och river Q (klonk) jag synar hans 500 och ser han vinna, Har nu ungefär bara hälften kvar av startstacken på 3000 marker. Kortdöden är total och jag glider in till pausen med 1900 i stacken som blir 3900 efter rebuyen. Vann iaf min första hand i Vegas med 98 träff på 8:an på turn räcker. Snubben som vann mot mig ibörjan är en fisk och åker ut första av alla på mitt bord. En intressant hand är när jag får JJ i tidig position och jag limpar med och vi blir fyra som ser floppen som är 10 10 9. Jag väljer att checka och sen vika då det blir bet, raise efter mig. En kille har AA och en annan A 10 som vinner. Var tur att jag inte höjde med JJ där.
Det var 33 startande och när vi är 2 bord kvar tar det slut för mig.
Med blinds 200/400 och en stack på 2200 så är det ju bara att försöka ställa vid läge.
Ser ner på KQ och en har limpat jag ställer han funderar lite men synar med A4.
Floppen ger mig en K och jag tror jag ska gå upp över 5k i marker men turn är A och river 4 så jag är ute på plats 20.
Lite senare åker även Anders ut men Pekka tar sig till finalbord.
Tyvärr åker han ut på plats 7 då blindsen blivit väldigt höga.

Jaha det var Vegas premiären nu försöker jag få igång nätet på rummet men ingen verkar fungera vet faktiskt inte vad som är fel. Ger upp efter att ha testat en bra stund.
Har ett support nummer att ringa från rummet så måste väl göra det snart.......



Vi bestämmer oss för att dra till Stratosphere och kolla in tornet och casinot.
På vägen kollar vi in i en liten souvenirbutik och det kanske kan bli något köp sen.
Väl framma och inne i Stratosphere så råkar vi komma lagom till att en 60 dollars turnering ska börja. Så vi hoppar in direkt och kör det. Det blir 23 startande och den här gången får jag iaf lite bättre kort vinner en halvstor pott med KK. Är ok med efter en timme men då kommer handen 10 10 och n short höjer halva sin stack. Han är helt klart en fisk så jag ställer honom men just nu har han JJ. Men floppen är en 10 och jag slår ut honom.
Pekka är nära att bli utkastad efter att flera gånger snackat med mig på svenska eftersom vi sitter bredvid varandra J
Får inte många fler spelbara händer men helt plötsligt är det finalbord och alla tre HPKarna är med !
Men i en av dom första händerna på bordet ställer Pekka all in med 55 (vilket han gjort ett par ggr tidigare) En lokalspelare synar Pekka med 77. Jag ser QQ och tror att jag leder så jag ställer in degen och leder stort. Får till och med en stege till min dam på bordet så jag slår ut Pekka på plats 9.
Nu har jag rätt mycket marker och ligger tvåa med två priser.
Det åker någon till och vi är 5 kvar då jag får KJ på knappen och höjer till 2500 på blinds 400/800. Både small och big synar och floppen kommer J 9 2 jag checkar men BB betar 4000 och jag har ju sett han göra liknande moves tidigare så jag ställer in mina 14k. Ehh I have to call säger han och visar Q 10 öppet stegdrag. Turn A och river en ful K och istället för chipleader så är jag ute då han täckte mig precis.
Anders kämpar vidare men åker lite senare på ballongen plats 3 med 66 mot AA trots att han träffar 6:an på floppen så drar snubben in A på rivern (samma snubbe som slog ut och sen vann turneringen).

Hmm två turneringar spelade och noll med framgångar bara att ladda om. Vi väljer att käka på en italiensk restaurang på Startosphere och det blir pizza. En mycket god pizza senare så bestämmer vi oss för att ta ett nytt skott på Stratosphere turneringen som startar var fjärde timme och kostar 60 dollar.
Den här turneringar har 27 spelare och jag får en riktig fisk till vänster om mig och han verkar tro själv att han är bra J
Jag reraiser till 1200, då en höjt till 250 och fått en syn, men fisken bredvid mig tror inte alls på mig utan ställer in degen. Dom andra viker och jag synar med mina KK han visar 6 4 och jag dubblar upp. Han gör ett rebuy (som är en re-entry i turneringen) och lite senare får jag AK och väljer att bara syn och fisken till vänster höjer till 300 en till och jag synar.
Flopp kommer K 8 6 (två klöver) jag synar ”bara” när första spelaren betar ut 500 men fisken tycker det är ett bra läge att höja till 2000 och den andra viker och jag ställer in. Han synar och hoppas jag har färgdrag och han har träff på 8:an. Min hand håller och jag har nu över 12k med startstack på 4k. Bordet är väldigt löst och det är flera som bygger stora stackar.
Har en duktig spelare till höger om mig en yngre kille som bor i Vegas och kan spela han är chipleader med säkert över 30k när det blir dax för finalbord.
Jag har blindat ner mig till 9100 och blindsen är nu på 400/800 så det är dyrt.
Både Pekka och Anders är med på finalbord med lite mindre marker än mig.
Tyvärr åker Anders på plats 9 när hans 10 10 all in får en syn av K9 som klonkar K på floppen. Nu höjs blindsen till 500/1000 100 ante och det kostar alltså 2300 per varv.
Det finns 2300 att vinna oxå så det är ju inte mycket till spel man kan bara gå all in.
Jag blindar mig en gång så jag är nere på 6.5k nu är det verkligen dax att göra nått.
Killen som har BB har precis dubblat upp (man är ju inte lika synbenägen då) så jag tänker att nu måste jag ju ställa oavsett hand. Vi är ju 8 spelare och tre foldar innan det är min tur och jag har ju redan bestämmt hur jag ska spela så korten spelet ingen roll men lite kul är det när jag ser ner på J 3 och ställer all in. Vegas killen som nu sitter till vänster om mig synar med 77 och hans hand håller och jag är ute på plats 8.
Några minuter senare åker Pekka ut på plats 7. Det här började ju bli lite jobbigt med en massa finalbord men inga priser.

Vi går tillbaka till Sahara och lyckas kom 5 min innan kl.23.00 42 dollars turneringarn börjar och det klart vi ska klämma in en fjärde turnering vi är ju ändå här för att spela poker.
Tror det blir 5 bord och jag lottas in på bord tre utan HPKare.
Under första varvet bjuder jag på en hel del action. Får AK och höjer men missar flopp och viker den. Lite senare har jag KK utg och jag limpar och flera limpar men tack och lov så höjer en spelare som får fler syn men jag slår upp det till 950.
Han går all in jag synar och tittar rakt in i hans AA och mina marker är bort.
Rebuy ! Gör en rebuy för 20 dollar och får 2000 marker. Går väl någon hand innan jag ser ner på AK igen jag höjer upp det till 300 får en syn. Flopp K J 5 jag har ju bara 1600 så ställer in allt och fisken synar med J 10 och på river klonkar 10:an in.
Helt j**la sjuk turnering jag ute inom 10 minuter..........
Usch ska det vara så här ?
Helt klart en jobbig första pokerdag med ett minus på 244 dollar men spelet har funkat ok och motståndet är verkligen inte imponerande (men det finns några vassa spelare).
En aning tiltad går jag till rummet och lite senare kommer Pekka som åkte ut när det är 3 bord kvar. Anders är borta i ett par timmar och vi börjar tro nästan tro på finalbord. Jag drar ner för att kolla läget men möter Anders på väg till pokerrummet han har åkte ut på 11:e plats av 56 spelare. I ett läge med battle of blinds ställer Anders på BB när SB höjt Anders har A4 och SB KJ som träffar K och Anders är ute.
Just nu har HPK sponsrat Las Vegas med 732 färska dollars. Men som Pekka säger ”Man får inte vara rädd för att dra tillbaka golfklubban ordentligt innan man sätter fart på bollen”


Pekka dag 2:

11/12 4 Turneringar på ett snöre (Sahara, stratosphere, stratosphere, Sahara) varav de tre första till finalbord – no dough though






Inga kommentarer: