lördag 22 december 2007

Las Vegas dag 5






Jörgen dag 5:






I arla morgonstund är vi uppe innan kl.09.00 för att dra till Wynn och spela ett satellit till deras kl.12.00 turnering. Satelliten spelas som en Sng och tyvärr har dom bara spelare till en satellit så vi hamnar alla tre på samma bord. Inköpet är 130 dollar och dom två första kvalar in till huvudturnering. Strukturen är snabb med 1000 marker var och 15 min perioder.
Jag får en lugn start men Anders klonkar direkt lite småpotter och sen synar han Pekkas all in med K 10 och Pekka har KQ men Anders klonkar 10:an och Pekka är ute.
Jag vinner en del mindra potter och får inte syn när jag har AA. Men med 4 spelare kvar ligger jag tvåa efter Anders som säkert har 6000 marker av 10000 i spel.
Jag försöker pressa killen till vänster om mig när jag har SB och ställer med Q8 men han som har mindre än mig orkar inte vika 10 9 och han klonkar såklart en 9:a.
Jag blir short och är tillbaka på startstack får Q7 utg och ställer igen då blindsen snart ska gå upp till 200/400. Anders av alla spelare vill verkligen slå ut mig och tar syn på BB med A3.
Jag träffar Q på floppen men rivern är A och jag är ute. Anders tar ju lätt platsen till huvudturneringen med ett inköp på 540 dollar.

Pekka och snackar länge om vad vi ska göra men tillslut tar vi upp en bunt pengar och köper in oss i turneringen som har en grymt bra struktur med 5000 startmarker och 45min perioder.
Det blir 57 startande och jag och Anders hamnar på samma bord. Jag spelare stabilt men är helt utan starthänder. Vinner en pott med 10 10 som jag höjer med. Får även en split med Anders då både han och jag slowspelar AK och AQ mot flera andra på bordet. Sen kommer slutet jag har runt 4000 i marker och blindsen är 75/150 och jag tar syn på SB med A2.
Vi är tre som ser floppen och den är A 2 A !!! BINGO !
Jag checkar bruden till vänster satsar 700 och fold till mig jag höjer till 1500 och hon synar.
Turn 2 !! här vet jag ju att det är splitpott.
River 9 !? Hon har såklart A9 och vinner allt och jag är ute.
Så sjukt från vinnare via split till badbeat. Ska det var så här ?

Jag glider runt lite på Wynn som ju är ett grymt hotell/casino och mycket mycket mer.
Passar på att surfa lite på deras lokala nätverk och får in lite rader i vår gästbok.
Tyvärr åker Pekka ut på runt plats 20 så vi väntar på Anders men han åker runt plats 15.
En hel del tiltade så drar vi vidare till Caesars Palace för att käka och spela deras 150 dollars kl.19.00. Vi kallar nu den här dagen för Highroller Fredag så för att fortsätta i samma stil så käkar vi på en av dom finaste restaurangerna på Caesars Palace som dessutom ligger nära pokerrummet. Det var kanske den godaste Filet Mignon jag ätit men det kostade ju en del oxå. Mätta och lite mer fattiga så drar vi till pokern och laddar en stund.

På utsatt tid startar turnering som är 40min perioder och 5000 marker med 85 spelare.
Jag hamnar på ett ganska soft bord med en hel del dåliga spelare och synmakiner.
Tyvärr bryts bordet efter en dryg period. Jag har iaf vunnit lite marker och är på 6000.
Får en bra start på det nya bordet och två fiskar har följt med från förra bordet. Är uppe på lite över 8000 innan korttorkan kommer igen. Men det är ju långa perioder så jag tar det lugnt.
Pekka åker tidigt och även Anders är ute när jag strax innan andra pausen på blinds 200/400 äntligen får se QQ. Jag väljer att limpa med och spelaren till vänster synar men nästa spelare höjer till 1600 och en ny fisk, som just blivit flyttad till bordet och direkt synat en all in med A8 och vunnit, höjer till 3200 jag bestämmer mig direkt för att nu ska det tryckas tillbaka så jag går all in alla viker blixtsnabbt fram till fisken som funderar.......
Det kostar honom 3800 till och han måste ju syna och visar AJ som såklart träffar ett A på turn och potten på över 15000 går till fisken.
Jag åker på plats 42 men med en vinst med QQ så hade jag varit 5000 över medel.
Är ju så sjukt att man inte kan slippa otur när det gäller........

Lite mer tiltad drar vi tillbaka till Sahara, där Pekka redan ligger och vilar, för att spela kl.23.00 turneringen. Är väl inte direkt laddad efter den dagen jag haft men det ska ju spelas.
Får inga spelbara kort alls så ligger på 4700 i pausen. Då ser jag ner på AK men en spelare höjer till 1500 får en syn så jag drar all in och hoppas på turen J
Båda synar och en har 10 10 och en har A Q men 10 10 vinner allt och jag är ute.
Anders går bra och hamnar på finalbord där han blir 7:a så jag får lite tillbaka eftersom jag har procent på honom. Överlag så blev det ju en dyr Highroller fredag ;-)


Pekka dag 5:

Wynn: Makalöst vackert hotell med en härlig personal. Tappar man inte koncentrationen av servitriserna, kan man imponeras av en resolut tävlingsledning som styr upp de få fall av besvärliga deltagare som försöker tävla med dealern om ordningshållandet. De automatiska kortblandarna inbyggda i borden imponerar, och dessa ger fler händer under perioden. Skicklighetens inverkan på utfallet, hur stort det nu är nomalt, ger större utslag. $130 SNG-kval till $540 turren. 1000 i chip, Anders attackerar en andra gång på min BB med en 300 raise. Jag ställer med KQ och blir synad med KT.
Anders klonkar tian, för han brukar till skillnad från mig ta hjälp av boarden. Jag ser hur det går till, men behöver träna mer på just det momentet. Jörgen är nu enda återstående teammate, så Anders riktar om kanonerna och synar ner Jörgens all in på Anders BB a 200. Jörgen har Q7 mot Anders A3, vilket slutar med att boarden först visar upp en dam, bara för att avslutas med ett A. Anders kan nu jogga in och ta en av två kvalplatser – hans chiphög är stor nog att besitta ett eget gravitationsfält. I main event köper Jag och Jörgen in oss. Jag startar hyfsat och har efter 3,5 h dubblat upp utan några enskilda stordrabbningar. Jag gör två misstag. Först går jag all in med 88 mot en spelares raise där jag möter QQ, vilket halverar min stack. En halvtimme senare går jag in med halva stacken med A9 i sen position. Blir raisad all in som jag synar. Möter TT som håller – Player out. 20:e plats av 57 och 9 priser.

Efter att alla åkt ut är vi hungriga. Jag har läst om vedugnspizzorna på Wynn, men de känns efter lite överläggning lite dyra. Vi drar till Caesars där de har en krog med vettiga priser uppklistrade på dörren. Första varningssignalen är att kepsen ombeds ta av. Inne på haket, som visar sig vara den exklusivaste restaurang åtminstone jag varit på, blir vi hårt attackerade av diverse kypare som hurtigt rabblar upp obegripliga rekommendationer. Vi är för hungriga för att välja alternativet ”abort mission”, och fortsätter på den inslagna vägen med spenderbrallorna på. Pizzorna hade varit som ett besök på Mac Donalds i prisjämförelse. Jag har mejlat om en utökning av mitt ICA-matlån.

Caesars Palace: Jag börjar som vanligt supertight och förundras över det lösa spelet. Träffar snart floppens topptia med KT, med vilken jag raisar till 1000 från en höjning på 300. Raisaren, bordets vildhjärna, svarar med all in. Jag viker slokörat. Lite senare har jag en ny toppträff på floppen och får samma motståndare. Inga par dyker upp på boarden. Jag riverbetar 1200 slutligen utan att någon betat på turn. Han synar bara - och har färg! Tacksamheten över att få en chans till är ganska kortvarig. Vildhjärnan går all in i tidigt i en pott bestående av två förskrämda blinds. Glatt visar han upp T3 efter en generalfold.
Jag går all in med QQ i en pott som fram till mig såg ut som en familjepott – alla viker. Jag går all in med AJ i sen position och blir nersynad av AQ, som givetvis håller. Dags att traska hem.



1 kommentar:

Koivulainen sa...

Pekka, jag måste bara säga att jag verkligen gillar hur du låter din personlighet skina igenom textraderna. :) Så sköna formuleringar...