tisdag 6 juli 2010

Dag 18 - Icke Italien men bra Brasilien

Dagen börjar med att vi vaknar runt kl.11 och planen är att köra Venetians daily kl.12 turre. Men Tobbe är inte sugen när han vaknar så blir bara Pekka och jag som drar i väg till Venedig.
Vi är framme i god tid men det märks att det är 4 juli för det är mycket folk i rörelse på casinot .När vi ska regga oss blir vi informerade om att turren är inställd under deras Deepstack serie. Varken jag eller Pekka har lust att lägga upp 350 dollar för en turre så vi ändrar planerna.

Det får bli Rios deepstack (15k marker) kl.13 istället. Det blir en snabb bilresa över till Rio och reggen går ganska snabbt .Den här gången spelar vi i den andra och största lokalen Pavillion.
Jag har oturen att hamna på bord 51 vilket ligger precis vid ingång och draget är enormt från AC:n. Alla sitter och fryser men är rätt ok för mig fast det är lite kallt.
Får inga bra starthänder men vinner en fin pott då jag synar på rivern med 3 3 då jag känner att han bluffar.

Dom bryter ganska snabbt bordet (mycket pga av kylan) och jag hamnar på bord 10 med ca 19k i stacken. Vinner en ok pott med AQ på brädan A Q x x Q men på min raise på rivern viker han. Jag spelar ganska tajt men sista handen innan pausen kommer AA som jag limpar utg,
Men knappen vill höja upp och jag slår tillbaka men han reraisar igen så det bara att ställa in degen. Det klart han har KK och mina ägg håller.Har då 41k i pausen.

Fortsätter spela tajt och det belönas med AA igen nu möter jag 10 10 och brädan blir x x x 10 A :-) Nu är stacken lite över 60k och med 357 startande varav runt 200 är kvar ligger jag långt över medelstacken. Tänker att jag kan börja spela lite hårdare så får jag 88 två gånger den första synar jag en raise med men kommer A och han betar hårt ser ger upp den.
I den andra höjer jag i sen position och en ganska lös spelare på BB steker lite men synar och flopp är Q J 2 jag betar 3/4 pott men han synar och nu ger jag upp den på turn när han betar. Tappat ner till runt 45k och får A 10 på knappen höjer med BB synar igen. Flopp A J 8 (två klöver) jag betar ut och han ställer in för 15k till.
Vad ska jag göra ?
Känns som jag inte kan vika så tar synen ganska snabbt och han visar JJ och vinner potten.
Nu är jag nere på 16k och det känns tungt.

Går ett varv eller två men då får jag dagens första KK på BB men två limpare innan så ställer jag in 14k. En dam bredvid mig synar med 10 10 ! (varför limpa med den på sb) och jag vinner och har 35k igen .Får byta bord igen och blindsen är hög så jag är i gamblingsmode.
Ställer in med 2 2 och får stekvik av en snubbe med 77 men shortstacken hittar QQ och jag dubblar upp honom. Bara börja kör ännu hårdere och har chipleadern i hela turren direkt till höger om mig, han har över 200k med 80 spelare kvar.
Han höjer ofta så jag väljer att slå tillbaka mot honom med A 2 och han viker efter stek.
I pausen kommer han och frågar om jag hade ett A , säger att jag hade ett bra A :-)

Jag har runt 45k i pausen men Pekka som oxå är kvar har över 100k. Är 36 prisplatser men jag ligger rätt illa till och behöver dubbla upp.Får byta bord igen med 54 spelare kvar. Hamnar bredvid en trevlig irländska som har en fin stack och spelar bra. Leter efter chanser att få in degen och när en snubbe höjt mycket så ställer jag in med 77 men han synar och visar upp QQ.,...MEN floppen är fin 7a och jag vinner och dubblar upp och det är inte speciellt rättvist.
Jag hade grym tur och lite senare på BB höjer irländskan på SB till 20k och jag väljer att pusha in degen 70k med KQ. Hon steker men viker och sa sen att hon hade A 10.

Nu har jag lite över 100k och det känns bättre men blindsen är brutala nu.Får inga händer och väljer att ta det lugnt då det är nära ITM. Efter en hand by hand hand så är det klart. Jag och Pekka är ITM. Efter det försöker jag gambla lite men vinner blindsen då jag ställer med 10 8. Men i ett läge viker jag 3 3 då BB är så short att han måsta syna och det skulle innebära halva min stack. Det klart det kommer en 3a och jag hade fått kåk. Jag ställer med Q 10 på knappen och båda efter mig är short och synar med 7 4 och K 5. Flopp Q 4 4 turn K river 7 och jag förlorar en stor sidopott mot han med K5. Strax därefter dubblar jag upp med KJ mot K8.
Synar upp på BB då en short ställer både SB och jag checkar ner det. Träffar en 3a med min 8 3 men förlorar mot SB som har 10 3 bättre kicker.

Har åk lite folk och vi är nere på 27 spelare kvar och en nivå högre i prisstegen.
Pekka är stabil på det ett av dom andra borden och har en stack runt 200k. Men blindsen är sjuka nu och alla är shorta med 10k/20k/3k ante och jag har 66k och ligger 57k i potten hela tiden. Gäller att få in degen innan blindsen kommer och jag hittar K5 men knappen (som jag skulle slagit ut med 33) hittar AJ och potten blir på 187k som han vinner.
Så jag är ute på plats 26 av 357.

Nu gäller det bara att raila Pekka då jag har lite procent eller som vi kallar det sug att hoppas på :-) Med 13-14 spelare kvar ser det inge bra ut då han nog ligger sist men då kommer AA och dubblar upp och lite senare AK som han oxå vinner en fin pott med. Det blir finalbord !!
Dom hinner bara spela 3min sen är det break och redan innan börjar man snacka om nån deal. Under 20min pausen gör man en chipcount och försöker dela upp dollarna beroende på chipstack. Blindsen ska bli 20k/40k/5k ante alltså 110k per varv. Chipcounten ser ut ungefär så här 1. 1000k 2.900k 3. Pekka 710k 4.700k osv ner till 10. 75k. Det är ju nästan bara lotto kvar men chipleadern är en bra förhandlare och vill verkligen ha en summa som är mer än vad chipstacken säger. Tiden går och turneringen är stoppad under tiden dealen ska räknas fram det tar ca 1h (med pausen på 20min). Men tillslut är alla överens och Pekka får ett bra pris (inga detaljer på nätet) och jag får ett fint sug :-)

Klockan är nu en bra bit över två på natten nu kommer nästa grej. Rio hjälper inte till med dealer utan man får helt enkelt själv hämta ut pengarna och dela upp dom. Alla samlas i payout rummet då blir det problem då Pekka inte har passet med sig får han inte ut nå pengar.
Men efter lite snack så kommer man på att Pekka helt enkelt får ta 10:e priset och hämta ut det en annan dag. Efter en bra stund har alla fått ut pengarna och nu samlas alla spelare med polare i Amazon rummet och på ett pokerbord börjar men räknar pengar och dela upp det i högar.
Det tar sin tid och ser rätt kul ut (har en bild) men tillslut har alla fått sina dollars och kan lämna lokalen. Klockan hinner bli närmare kl.04 innan vi är på hotellet igen väl där inser Pekka att han haft passet på sig hela tiden :-)

Skön dag iaf och en fin framgång för Pekka och bra sug för mig. Den enda det är lite synd om är Tobbe som ju inte var med på suget men hade tråkigt på railen dom sista timmarna.
Imorgon ska vi åka och käka buffe och handla lite innan det blir en kvällsturre nånstans.

3 kommentarer:

kg sa...

Sug... jo jo... nu har ni varit borta lite länge pojkar... he he, kollar ni Poker VM någonting då?

dawod sa...

hehehe, störtskön story om pekkas pass. gg båda två!

Hef sa...

Bra jobbat båda och stort grattis till Pekka!!!