fredag 19 juni 2015

Dag 2 - onsdag 17/6

Inte sovit många timmar men vaknar ändå kl.06.00 och det blir en snabb frukost och en liten promenad utanför hotellet innan bussen till flygplatsen kommer. Det blir en mycket lugnare bussresa och går ganska fort att få våra boardingcard. I säkerhetskontrollen vill dom kolla extra noga på min och Anders väska men till slut kommer vi igenom.

Första gången jag ska flyga med en A380 som tar 800 personer och resan till Los Angeles tar runt 11 timmar. Tyvärr blir det en oskön variant. Då jag som vanligt har bokat två säten för att ha gott om utrymme. Men av någon konstig anledning så går det inte att fälla upp armstödet mer än halvvägs så säte två kan jag inte alls utnyttja. Snackar med personalen men planet är fullbokat så dom kan inte göra mer än att hjälp till med att lämna in en klagan till British Airways.

Överlev iaf resan och så skönt att landa på LAX i Los Angeles. Där går det ändå rätt så smidigt att komma in i landet få väskorna och passera tullen. Vi tar en buss till biluthyrningsfirman men där är vi en timme för tidigt. Så vi har ett val att betala 48$ för en timme extra eller vänta en timme. Det blir till att vänta men en dryg timme senare sitter vi bilen.

Det är nu bara en enkel liten resa till Las Vegas på typ 4.5 timme.
Jo tjena ! Tar väl minst 3 timmar inna vi köat oss ut ur LA. Mörket faller snabbt men vi stannar i Barstow och käkar en asiatisk buffe. 22 mil kvar till Vegas och jag kör för första gången bil i USA.
Milen tuggar på bra men nu är man bra trött och man kämpar för att hålla sig vaken och på vägen :-)

Skönt att glida in i Vegas och när vi nästan är framme så har det skett en olycka på motorvägen och det blir stopp.  Drygt 1.5 timme senare är vi framme vid hotellet Four Queens där incheckningen går fort och strax efter kl.01.00 är vi på rummet.

Fint rum och stora sköna sängar men ett litet badrum. Tobbe och jag tar en liten promenad på Freemont Street där det är fullt drag. Vi köper lite vatten och tandkräm innan det är dax att verkligen få testa sängen. Klockan blir väl runt halv tre innan man somnar.
Resan från Hallstahammar till Las Vegas via London och Los Angeles tog väl ca 42 timmar.



Inga kommentarer: