söndag 27 april 2008

Tallinn dag 6 (revansch chans turnering)

Lördagmorgon och sovmorgon till 10.30 sen frukost och vid kl.13.00 var vi inne på casinot igen. Eftersom mina estländska "låtsaspengar" tagit slut så var jag tvungen att betala in mig med Visa kortet till 550 euro terminator turneringen.

Vid kl.14.00 då turneringen skulle ha startat är kön lång till registreringen men ca 25 min senare startar den med 62 spelare. Jag hamnar på ett tufft bord med Christer Johanssona till höger och även Birgitta Johansson plus några till som jag inte kan namnen på.

Det är 4000 i startmarker och 30min perioder. Jag får en start då jag plockar upp 66 och vi är två som ser floppen 9 9 3 jag betar han synar turn 6 ! jag checkar han satsar 700, jag väljer att göra en liten raise till 1500 och han steksynar. River J då potten är på 4200 och jag bara har 1800 så ställer jag in men han viker. Sen är jag med och ser en hel del billiga floppar utan att träffa något så stacken minskar en del. En sjuk pott tidigt i turneringen är när en höjer till 400 och Christer J går all in och får syn av Birgitta och den första höjaren. CJ har AK BJ har QQ och höjaren har KK på rivern landar en Q och Birgitta slår ut båda.

Jag har ca 3.6k när en short spelare i tidig position går all in för 625 och får en syn innan mig och jag har QQ väljer att trycka in degen den som har synat steker länge men synar tillslut.
Han har A 10 men mina QQ håller så jag slår ut en spelare samtidigt som jag mer än dubblar upp till 8k strax innan pausen. Dessutom fick jag ju 2000eek för att jag slog ut en spelare.

I pausen är det endast 30 spelare kvar och på 31:a plats hamnade Kenneth som med AQ var all in på Q hög flopp med bara spader men Dilba hade två låga spader och Kenneth åkte ut.
Anders och Pekka har runt startstack i pausen. Strax efter pausen åker tyvärr Anders ut på plats 27. När vi är nere på två bord så börjar det bli höga blinds men det är inga spelare som åker ut. Jag lyckas ännu en gång på QQ i rätt läge och slår ut ännu en spelare och 2000eek till.

Matpaus och vi är 13 spelare kvar där jag nog ligger 12a men blinds är 600/1200. Jag har ca8.5k och Pekka har ca14.5k. Jag har nu fått Birgitta Johansson till höger om mig och hon ställer när vi har blindsen men jag kan ju inte syna med Q7 hon visar upp ett A.
Nästa hand viker alla till mig på SB jag har 65 och är i desperat behov av marker så det är ju en solklar allin men han på BB är ganska synbenägen och när han hittar A8 så blixtsynar han såklart. Vi träffar varsitt kort och jag är ute på plats 13.

Pekka går bra men med 11 spelare kvar (10 priser) så är han all in med AQ mot QQ och förlorar. Då är han nere på 5000 kvar men lyckas vinna nästa duell och sen åker det en spelare på det andra bordet. Pekka är klart sist på finalbordet men lyckas vinna en duell med AJ mot KK och sen även nån duell till så han har bra med marker (över 30k). Det har åkt några spelare och Pekka hamnar all in med AK mot 10 10 men tiorna vinner och Pekka är short igen och lite senare åker han ut på plats 7. Men det gav iaf 17000eek + 2000eek (killerbonus) mycket bra jobbat !

Resten av kvällen blir helt spelfri då jag inte har eek så jag ka köpa in mig i ett cashgame. Dessutom är det ju lite kul at kolla på SM finalbordet där det är heads up mellan Ola Brandborn och Loc Ly. Har Dan Glimne sittandes bredvid mig i publiken och det blir lite småsnack.
Ola Brandborn har bra träffbild och vinner heads up duellen och sitt tredje SM tecken men det första i Texas Holdem. Kul att Ola vinner han är ju en trevlig person och även en duktig pokerspelare/pokerteoretiker. GRATTIS OLA !

Vi avslutar natten men lite poker på Pokerstars det blir ett lite plusresultat iaf :-)

Idag söndag är det dax för hemresa det känns ju sådär men veckan har iaf varit mycket rolig och lärorik om inte annat. Nästa rapport skriver jag när jag sitter hemma i soffan

Inga kommentarer: