måndag 21 april 2008

Tallinn dag 1 (redan på tilt)

Efter att ha softat lite på rummet och spelar en sng på Pokerstars. Sng gick illa då uppkoppling på nätet inte villa funka och var tvungen att starta om datorn flera gånger. Sng var en 9-manna turbo 27 dollars och där hinner man verkligen inte krångla med uppkoppling. Så efter 30 min av krångel var sng över och vi spelade inte en enda hand. MEN skickligheten gjorde sig gällande och det blev ITM och en tredje plats värt 45 dollar.

Sen drog vi till casinot efter först ha besökt varuhuset Stockman på vägen. Väl framme kollade vi in Mörkpoker SM med en massa kända svenska pokerprofiler. Som tex Chris Björin, Ken Lennard, Christer Johansson, Mikael Norinder, Peter Nalle Hedlund, Ola Brandborn, Niclas Lundqvist. Först ut ur Mörkpoker SM blev en välkänd Online SM vinnare Sportcafet.

Sen knackde vi på rum 301 hos Calle som just hittat till hotellet via en busstur och lång vandring runt stan. Efter hembesöket hos Calle så drog Anders och jag ner och reggade oss till kvällen supersatellit till SM. Inköp 150 euro + rebuy/addon.

Klockan 18.00 drog satelliten igång med 20 spelare, 30min perioder och 2000 i startmarker. Tyvärr hamnade som vanligt Anders och jag på samma bord. Turneringen började bra för mig då jag plockar upp AK direkt i första handen, höjer och vinner potten direkt. Ett par händer senare synar jag med på en höjning till 100 med QQ. Vi är tre som ser floppen K x x dom checkar och jag satsar, alla foldar (fick en tråkig flashback till WPT kvalet i december då jag förlorade mycket med QQ).
Lite senare limpar jag med 44 en höjer efter mig men vi är tre som ser floppen J 8 4. Vi två som synat checkar till höjaren som dealern tror har checkat så hon lägger upp turn 3 (tredje klövern). Blir en massa protester och domaren kommer och dömer att han får satsa 300 på floppen och turn kortet tas tillbaka. Den andra killen synar 300 och jag funderar en stund men det ligger ändå ett färgdrag på bordet så jag höjer till 1000 total och båda lägger sig. Kanske skulle jag ha slowspelet där ?

Har EPT vinnare från Köpenhamn 2007till vänster om mig men Magnus åker ut ganska tidigt trots en rebuy. Till höger om mig kommer det in en annan halvkänd spelare Jan "Hatten" Helander. Han kör rätt hårt och lyckas samla på sig en del marker då hans drag går in.
Varken Anders eller jag har några problem med att överleva första timmen och vi gör varsin addon på 3000 marker till, jag har 6100 och Anders 5025.

Tyvärr går det inte länge på nivå 50/100 innan Anders hamnar i problem. Han har 10 10 och limpar en annan spelare höjer och Anders synar. Flopp kommer Q 4 3 (två spader). Anders checkar den andra betar 500 och Anders höjer till 1500 då får han all in mot sig. Efter att ha stekt ett par minuter så synar Anders med sina sista 2800 i en pott på 6300. Tyvärr har den andra KK och Anders är ute på 14:e plats.

Jag spelar stabilt men får inga händer och är nere på 4800 när jag får JJ. En spelare före mig höjer och jag väljer att bara syna. Flopp är 10 4 4 jag checkar han satsar 1000. Jag slår om till 2500 och han ställer mig all in för 2000 till som jag såklart måste syna. Då visar han upp K3 !!!!!
Vad är det för spel ?
turn är 3 och river Q och jag dubblar upp till nästa 10k.

Blindsen är låga och perioderna långa jag tar det lugnt och glider in på finalbordet.
Där får jag Greger Aktell och Hatten till höger om mig. Båda dom samlar på sig en massa marker då klonkar ut bättre händer på finalbordet. Vi är 8 kvar och det är 5 priser varv 4 platser till SM (värt 13500) och 5:e priset var 600 euro. Har man en plats och kommer topp 4 så får man pengar istället vilket ju lockde mig då jag vill spela Omaha SM.
Jag ligger 5:a när jag får min dödshand.........
Får AQ på knappen blinds 150/300 och jag har ca 8k. En limpar och Greger höjer till 1100 jag väljer att spela AQ i position (kanske skulle vikt den?). Vi är tre som ser floppen AK3. Greger satsar 1100 jag väljer att "bara" syna den tredje viker. Turn 7 och Greger satsar 1100 igen och jag ställer in allt och han synar såklart ! Då han har A7....... river J och jag är ute.......TILT !!

Analysen är kanske borde vikt preflopp men skulle nog ställt på floppen. Samtidigt är synen och ställ på turn troligen ett vinnade spel 13 gånger av 14.
Såg en hel del dåligt spel och därför kändes det som om att komma ITM inte alls skulle ha varit omöjligt.

Direkt efter tilten så käkar vi (jag, Anders, Calle) lite pasta på hotellet för att sen fastna totalt i baren där tilten sakta försvinner efter några vodka redbull.........

Nu är klockan runt 02.00 och sängen vänter. Imorgon ska det troligen spelas 50eek/50eek cg samt kolla in finalbordet i Mörkpoker där det är många kända namn. Dessutom kommer Tony och Kenneth till Tallinn. Hoppas Tony ska klonka i Omaha SM på kvällen start kl.18.00.

Over and out !

Inga kommentarer: