måndag 21 april 2008

På sjön till Tallinn




Resan mot SM titeln har börjat. Söndagkväll steg vi (Anders och jag) ombord på Tallinnbåten och kl.18.00 lämnade vi Sverige.
Vi slängde snabbt i bagaget i hytten för att sen hinna med ett stopp i baren innan det var dax för resans första heads up match. Markerna fördelas och kortleken blandas. Vi bestämmer oss för att köra hu Holdem/Omaha. Tyvärr har Anders sitt otroliga kortsnitt och träffar allt på floppen men dom få gånger han missar så drar in det på turn eller river. Han vinner snabbt tre raka.






Bandet börjar spela och ljuset blir sämre så vi byter spelplats till cafeet 25h fast food. Äntligen vänder spelet och jag lyckas klonka lite och ganska snabbt så är det kvitterat till 3-3.
Nu tar vi ett litet break från poker för att hinna med lite BlackJack. Jag växlar in 300 och får 15st 20kr marker. Dom spelar med 7 lekar och manuell blandning. Vilket ju gör att man kan räkna +-korträkning. Tyvärr är oddsen riktigt dåliga då dealern vinner om det lika på 17, 18 och 19. Men jag försöker iaf att ha lite koll på +- korträkningen. Anders och jag är dom enda som sitter kvar efter 1 timmes spel. Anders har gått lite back men jag gick 250 plus.

Blir ett besök i baren och sen slår vi oss ner för att se showen.
Efter midnatt tar vi tillbaka till cafeet och kör ett par omgång heads up till och nu slutar det 2-2.
Under tiden som vi spelar stannar båten till i Mariehamn och vi ser direkt att det kommit ombord några pokerspelare direkt från PAF Open på Åland. Bland annat Ola Brandbord som kommer och hejar dessutom Peter Nalle Hedlund och några till.
Klockan är 01.30 lokal tiden när hytten får ett besäk av oss för att kolla inte lite poker på datorn (jag har gamla WSOP avsnitt).
Efter ett en timmes action poker från wsop så är man redo att sova.

Vaknar som vanligt av rösten i högtalare som på tre olika språk talar om att om 1.5 timme är vi i Tallinn. Sen är man ju klarvaken och väntar på att klockan ska bli 10.00 så man kan vandra i land.
Strax efter 10 är vi iland efter att ha vandrat en evighet i gångarna till terminalen. En nyhet sen förra gången jag var i Estland är att dom slutat med passkontroll nu är det bara att kliva i land och det är ju skönt att slippa dom långa köerna till passkontrollen.

Vi tar direkt en taxi till Reval Hotel Olumpia. Vid inchekningen blir det problem (som vanligt) dom hittat ingen bokning i mitt namn. Ola Brandborn har samma problem och han ringer sina kontakter på Betsson. Efter en stund så kommer dom på att dom glömt boka ruma för alla onlinekvalare !
Vi slår oss ner i soffan och väntar på att bokningarna ska komma in














Vi får väl vänta i 30-40 min men så får vi nycklarna till rummet på sjätte våningen.
Slänger in bagaget och drar direkt till restaurangen för att käka lite frukost men det blir mer en lunch då dom har en fin buffe på hotellet.
Mätta och belåtna är vi nu på rummet och relaxar lite innan det bär av till Casinot.

Ikväll ska det spelas satellit till SM och samtidigt spelas även Mörkpoker SM.
Rapport kommer senare.

Inga kommentarer: