måndag 7 september 2009

Dag 23 - It´s all over baby

Ja det är slut nu........
Hur kan 22 dagar gå så fort ?

Vi checkar ut kl.05.00 och nu ska vi försöka få in 4 personer och 12 väskor i en bil.
Nja vi lyckas väl ok men Pekka och Anders är begravda av väskor i baksätet :-)
Bilen ska vara tillbaka före kl.06.00 och det klarar vi lätt.

Blir buss till flygplatsen och där går det snabbt att checka in alla väskor och få boardingpass.
Vi har gott om tid innan planet ska lyfta till Chicago så det blir lite frukost en äggmacka och cola.
Dom har såklart slotsmaskiner alldeles utanför vår gate och gb (guldbrallan) Anders lägger i en dollar och klonkar direkt in 25 bucks, snacka om snygg avslutning.
Vi andra förlorar ju snabbt ett antal dollars.

Planet är på väg att lyfta mot Chicago men då blir det något problem med datorn och motor 2 så piloten informerar om att vi måste åka tillbaka till gaten för att nån ska försöka fixa felet.
Det tar väl 30-45 min innan det löser sig men man hinner ju tänka tanken att vi kanske måste vara kvar en dag till då vi ju har ett flyg till Stockholm att passa i Chicago.

Men vi kommer iväg och när vi 3 timmar senare landar i Chicago har vi nästan 1 timme på oss att ta oss till rätt gate. Det visar sig inte vara så lätt då dom skyltar med terminal 5 åt båda hållen ! Vi frågar och hittar tillslut en anonym hiss som vi ska åka ner för att sen gå 50m och sen ta en annan hiss upp 2 våningar och väl där ser vi skyltar till terminal 5 och tåget som tar oss dit.
Nu gäller det bara att hitta gate M14 och det ligger såklart en bra bit bort. Går förbi en affär för att handla lite sprit/cigaretter men då ropar dom upp våra namn i högtalaren så släpper allt och försöker ta oss snabbt till M14 och vi är där 15min innan avgång.

Planet lyfter i rätt tid och 8 timmar ska trollas bort innan vi landar på Arlanda.
Händer inget alls på planet försöker sova lite men det går inte alls men sitter iaf lite bättre än resan till Usa. Helt plötsligt är vi på svensk mark igen.
Klockan är starx efter 8 på morgon och nu ska vi bara vänta in väskorna på bandet.
En väska kommer och det är Tobbes sen är det helt tomt på bandet i över 10 min sen kommer alla andra väskor och våra är med på slutet.

Min moster kommer med min bil till Arlanda sen åker vi till dom i Sollentuna och käkar lite frukost. Starx efter kl.11 är vi i Västerås och efter halv tolv är jag hemma igen !
Hinner precis slänga in väskorna och ta en snabb dusch innan jag glider ner till klubben för att spela GP. Man vill ju inte missa mer spel på klubben nu :-)

Resan är över och jag backade ca 350 dollar på pokern.
Köpte på mig en hel del kläder/skor och 2 nya kameror så shoppade verkligen loss.
Förhoppningsvis har man blivit en bättre pokerspelare oxå.

Ångrar nog att jag inte spelade mer cg än typ 5 timmar totalt. Det borde ha blivit lite mer cg.
Turneringsmässigt så gick det ju rätt ok ändå med 3 ITM och ett antal till finalbord plus en massa platser på runt 15-25. Hade helt klart mer tur än otur i många lägen men det är väl som det brukar vara :-)

Venetian är det pokerrummet jag gillade bäst trots att det bara gick bra där sista dagen.
Klar tvåa är Caesars kl.19 turre som hade bra struktur.
Även Binions hade en bra turre kl.18 varje dag men tyvärr var det lite för få spelare där.

Sahara är ett slitet rum och det är en del riktigt dåliga spelare i deras turneringar så värdet finns där trots turbostrukturen, Dom ska ha ett plus för att dom kör utan ante och med 6k startstack om man gjorde rebuy direkt (2k 20 dollar).
Alla andra turbo turrar hade ante och ofta runt 4k i startmarker men oavsett så lyckades vi väldigt bra i dom billiga 50-70 dollars turbo turrar.
Vi skulle kanske spelat fler såna ?

Det enda man kan klaga på och som gäller alla pokerrum är att det är så toppstyrt när det gäller prispengarna ofta ett alldels för högt första pris och nästan bara pengarna tillbaka om man kommer ITM. En spelare på Venetian tog upp det med han som var ansvarig där den dagen och han sa att det är det vanligaste klagomålet och att dom skulle ändra på det till deras deepstack turre månad. Hoppas på en förbättring där.

Nu får man verkligen hoppas att man har turen (läs pengar) att kommer tillbaka till Vegas i framtiden. Det är iaf målet får se hur vägen ser ut............

(Var är killen med hinken ?)

2 kommentarer:

VinnieGans sa...

Tack för en mycket trevlig läsning från er resa! Bara klonka nya pengar här hemma som kan brännas där borta sen. :)

Anonym sa...

Håller med Vinnie, gg bloggen!

Joge