onsdag 2 januari 2008

Las Vegas dag 18





Jörgen dag 18:



Dagen D här i Vegas för det här är dagen då vi ska ta helikopter till Grand Canyon.
En tur som vi boakde för ett par dagar sen och vi blir upphämtade vid hotellet kl.13.40 för färd till flygfältet i Boulder City. Strax efter kl.15 så lyfter vi (min första helikopterfärd) mot Hoover Dam och Grand Canyon. Det är bara så grymt häftigt och vilken utsikt och vilket landskap. Det här måste ju bara alla göra som besöker Las Vegas !!

Vi landar och bjuds på macka och champagne men solen är på väg ner och det är rätt kallt.
Blir så klart en massa bilder och filmer innan vi lyfter igen och åker tillbaka. Helikopter maxar 270km/h (170mph) i vad som känns 3 meter över backen. Coolt är det iaf.
Solnedgången är fin och mörkret lägger sig när vi laddar på flygfältet igen.
Bussturen tillbaka till hotellet tar lång tid då det är köer och han ska släppa av folk vid andra hotell. Vi ändrar planerna och bestämer oss för att spela på Sahara istället för Caesars.



Turnering börjar kl.19 och den enda handen jag vinner under första timmen är med J 9 klöver då floppen är bara klöver och en short ställer och jag synar han har bara 77 och jag vinner lätt.
Andra timmen är inte mycket bättre men vinner en all in med AK utan att bli synad. Sen chansar jag när blindsen är 300/600 och en hand kvar innan 500/1000. Har 4.6k och tre limpar med då ställer jag med 33 en spelare synar med Q10 som såklart klonkar. Det blir paus och jag har 1k kvar a chip and a chair (hade haft 10k om jag vunnit). Lyckas iaf vinna en hand med 99 och har 3.5k när jag sen åker med Q2 mot K8. Ute på plats 42 av 123.
Vinner tillbaka startavgiften på min favorit enarmade bandit maskin :-)
Lite senare är Pekka ute och även Anders åker strax innan finalbordet.
Nu är det tyvärr bara en dag kvar i Vegas (måste man åka hem ?). Den ska vi tillbringa på Caesars och spela deras 330 dollars kl.12.00.


Pekka dag 18:

Vi ber att få skynda på med betalningen vid frukosten, eftersom vi har en helikopter som väntar. Det är inte vad vi säger till servitrisen. Anslutningsbussen från hotellet tar oss till Boulder City, staden som uppstod under bygget av Hoverdam. Las Vegas Helikopters har sin bas där, och vi äntrar vår ”chopper”, en fransk skönhet med det amerikanska stjärnbarneret lackad över hela farkostens yta. Framme bredvid piloten sitter ett ungt asiatiskt par, och där bak spänns Jörgen fast i mitten flankerad av AE och P1. Det är en häftig upplevelse för oss alla att lämna startplattan. Film- och stillbildskameror får jobba under helat trippen. Är man faschinerad av rymden, och till exempel de skiftande landskap som Jupiters och saturnus månar erbjuder, kan det vara bra att som referens ha sett området kring Grand Canyon. Det är ett geologiskt sett ungt landskap med mycket branta sluttningar, klart annorlunda än den svenska fjällkedjan. Vi passerar den första rejäla kullen snett från sidan i en stigande bana. Avståndsbedömningen fungerar ju inte för en ovan passagerare i en helikopter, och det känns som om rotorbladet ska börja skvätta grus vilken sekund som helst. Kullen passeras hur som helst, och ett böljande landskap av kuperad terräng öppnar sig. Piloten pratar oavbrutet på snabb amerikanska om objekt som passeras. Slutligen kommer vi fram till den djupa ravin som Coloradofloden genom årmiljonerna gröpt ur genom berget. Vi ser avsatsen av plexiglas som indianderna låtit bygga på toppen, 1200 m över flodytan. Den ser riktigt ynklig ut i detta helikopterperspektiv jämfört med alla närbilder man sett på nätet. Piloten låter oss veta att indianerna har blivit dollarmiljonärer på markuthyrningen till alla helikopter- och bussturer. Vi gör nu en snabb nedstigning, och landar på ett stenigt område strax ovanför floden. Vi kliver av och konstaterar att det inte är särskilt varmt ute. Landskapet är storslaget, och solen lyser fortfarande på de högsta bergspartierna. Matsäcken plockas fram av pioloten, och vi går lös på mackor, snacks & champagne. Vi inspekterar några kaktusar, och piloten berättar om skallerormar som man får se upp med under årets varmare del. Dags för uppstigning ur ravinen, nu genom en annan öppning i landskapet. Solnedgången är i full gång under återfärden, och piloten pekar ut en riktning där Area 51 är beläget. Helikopterturen var utan konkurrens Vegastrippens höjdpunkt.




Sahara: På sedvanligt manér bygger jag upp stacken, denna gång mot riktiga blåbär. Bl.a. synar jag inledningsvis en all in med AA mot en motståndare som sitter helt tom trots alla mina initiala höjningar. Startstacken på 4 500 byggs upp till drygt 20 000. Blindsen ökar väldigt snabbt, och trots att man tycker att man har varit framgångsrik är blindsen plötsligt 1500/3000. I vad som är en av flera all ins då position och hålkort tillåter, blir man plötsligt synad av en storstack. Detta naturligtvis då man har rekorddåliga KT. Storstacken har A7, och boarden ger ingen hjälp. Player out. Jörgen åkte strax innan, och AE strax efter utanför $ kring 15:e plats.

Inga kommentarer: