torsdag 30 juli 2009

Barcelona dag 4

Dagen började precis som alla andra dagar här med frukost på samma ställe.
Sen softade och laddade vi på rummet innan det var dax att ta T-banan ner till Port Olimpic där Casinot ligger. Vi ställer oss i registreringskön och samtidigt kommer Gunnar och sen Joge så vi småsnackar lite innan det är dax att börja spela strax efter kl.16.
10000 marker och 4st 45min perioder därefter 60min perioder och det ska spelas 9 perioder under kvällen. Det blev 161 spelare dag 1A.

Jag hamnar på ett bra bord bra har Aki Pyysing direkt till höger om mig. Finns några finnar till och en ung orutinerad svensk, en spanjor, en ryss och två till av okänt ursprung.
Har bestämmt mig för att spela ganska mycket händer ibörjan för att inte få en allt för tajt image. Så första handen höjer jag upp med 9 7 och vinner potten :-)
Händer inte så mycket mer än att jag försöker läsa in bordet. Men i slutet av periode 1 ser jag ner på AA. Aki höjer till 200 jag synar bara alla andra lägger sig.
Flopp 10 6 6, jag checkar och Aki betar 400 jag raisar till 1000 och han synar
Turn 5 jag betar 1500 och han synar
River 4 och jag värdebetar 2500 och han synar ganska snabbt
Visar AA och vinner potten. Troligen hade han väl ett överpar mot bordet.
Grymt skön start har nu 15000 efter 45min spel.
Händer inte mycket under 2a perioden och är en lite paus efter den där jag träffar dom andra som alla har 9-10k och jag har 15k.
I tredje perioden ställer det till ganska tidigt då jag tittar ner på KK och höjer upp i tidigt position till 450. En finne i mitten position ställer in sin stack som är på 3400 och alla viker till mig och jag har ju en lätt syn. Han har tyvärr AA och jag knackar i bordet. Men floppen är en finfin K och han ställer sig upp och knackar i bordet då kommer turn A och jag får snällt knacka åt honom igen då han vinner potten.
Nere på runt 12k efter den handen. Spelar en del händer när jag har pottodds för syn i en av dom floppar jag stege med 4 2 och får lite betalt på flopp men han lägger sig på turn.
Floppar även stege när jag på knappen höjt med Q10 mot BB som tyvärr lägger sig när jag satsar på KJ9 floppen.
Får inga fler bra händer och stacken stannar på 12k till matpausen efter 4 perioder. Då har Calle 18k, Gunnar ca 7k och Joge ca 9k.
Buffen är riktigt bra och innehåller en massa olika rätter , Toppbetyg får den iaf.

5e perioden och i första handen får jag JJ och ryssen höjer upp och jag synar. Floppen kommer Q hög han betar ut och jag synar bara. På turn checkar han och jag betar och han lägger sig.
Tyvärr kommer Gunnar och säger att han nyss åkt ut.
Får ju inga spelbara händer så försöker se nån billigt flopp med lite andra händer har J9 i en hand där en spanjor beter ut på floppen K J 4 jag synar och han satsar hårdare efter turn 5 och jag tar en syn iaf. River 9 och då betar jag ut 3k men han viker.
Troligen fiskade jag väl ut honom :-)

I pausen efter 5 perioder har jag och Calle 17k och Joge ca14k.
Har en finne som har knappen när jag har BB han är ganska aktiv och höjer en hel del men har även gjort flera vik med bra händer då dom andra visat styrka.
Han höjer min BB till 1600 på blinds 300/600 ante 75 det kostar mig alltså 1000 i pott på över 3000 och det kan jag inte låta bli att syna. Jag har 10 8 och floppen kommer 10 7 3 , jag checkar han betar 3k och jag höjer till 7k, han steker länge men viker sig tillslut.
Jag har nästan 19k efter den handen och det känns bra.
Dom riktigt bra händerna ser jag inte röken av så blindar ner mig en del. Men försöker ändå att sno lite blinds varje varv och höjer och vinner med J4 och A5 bland annat.
Har 16k i stacken när jag gör mitt "misstag".......
En spanjor limpar för 600 då höjer finnen (som jag nyss vann mot med 10 8) upp till 2100 och jag ser ner på AQ (ett monster känns det då) och jag höjer upp till 6k alla viker till finnen som blixtsnabbt ställer in allt. Jag steker, steker och steker får klockan på mig och steker lite till.....
Är mest tiltad på mig själv att jag är så dum å reraisar med AQ det är ju inget jag brukar göra.
Jag har ju bara 10k kvar och potten är på 24k , blir 34k om jag synar.
Ska jag syna ?

Efter allt stek så viker jag iaf då jag vet att han har bra han brukar nämligen steka en hel del när han har har ganska höga pocket. Såg han vika JJ tidigare bland annat.
Han säger att han hade KK och jag tror honom.
Hade ju precis pottodds för den synen men inte kul att offra turneringen för 30% vinstchans.
Sista pausen efter 6 timmars spel och jag har 9900 och Calle 14k.

Tyvärr spelar vi bara runt 15min på blinds 400/800 ante 100 innan bordet bryts och jag hamnar på samma bord som Joge och tyvärr på stol nr.2 (ni som har koll på min historia vet att jag i två SM på raken åkt ut på stol 2).
Hamnar utg direkt som jag viker men handen efter får jag big blind på 800.
Har ju runt 9500 och det kostar 2100 per varv finns ju inte mycket att vänta på.
Alla viker till en "italienare" på SB som höjer upp. Jag ser ner på A5 och ställer in allt.
Var det bra spel ?

Han synar ganska fort med A7 och det ser mörkt ut.
Men floppen är K 10 4
Turn 8
Det betyder att jag har delad pott på en massa kort och han kan bara vinna med 2 3 6 och 7
Såklart kommer det en 3a och jag är ute......... på plats 60........
Allt blir tomt man har ju ändå kämpat i över 6 timmar vid bordetför att sen se allt ta slut.

Man får ju inte göra misstag och kanske gjorde jag något för mycket.
Sen är det ju så tråkigt att inte få en riktigt monster hand nångång under dom sista 3-4 timmarn a. Hade AA och KK den första timmen i turren (man vill ju ha dom senare) sen hade jag JJ en gång och AQ en gång det var allt på över 6 timmar.
Ganska kallt.

Mitt i tilten så ger jag tillbaka dom pengar jag vann på rouletten förra gången.
Blir ännu mer tiltad då Calle kommer till roulettemaskinen alldeles för tidigt det är ju 45min kvar på dagen.
Han har precis åkt ut med AQ på Q hög flopp mot QQ......

Blir taxi hem och för att försöka sova bort tilten, det brukar inte funka........
Kanske kommer nån mer rapport från Tiltelona om jag orkar..........

Inga kommentarer: